Taal kiezen:

Hoog temperatuuroven

Design hoog temperatuuroven

Het moderne industriële ontwerp van Glasbeek weet hoogwaardige prestaties uitstekend te combineren met een bescheiden energieverbruik. Glasbeek ovens zijn geschikt voor meerdere toepassingen. Een aantal veel gebruikte oventoepassingen zijn het drogen, moffelen, harden en verduurzamen van metalen, kunststoffen en composieten.

Functionaliteit

Zorgvuldig ontwikkelde technologieën ontlasten de gebruiker op betrouwbaarheid, functionaliteit en onderhoud. Met een uitgebreid pakket aan opties kunt u uw oven geheel volgens uw eigen voorkeur samenstellen en integreren in uw productieproces.

Prestaties

Het bereiken van een optimale efficiency en hoge kwaliteit van het productieproces is de basis van elk ontwerp. De efficiency heeft niet alleen betrekking op de productieopbrengst, maar ook op het zo laag mogelijk verbruik van brandstof en elektriciteit.

Uitvoeringen

Iedere duurzame oven is door Glasbeek op uw specifieke product en gewenste productieproces berekend en geconstrueerd. Verwarming kan plaatsvinden op basis van uiteenlopende verwarmingsbronnen zoals gas, olie, elektriciteit, LPG en diesel, waarbij een maximum temperatuur van 500°C wordt gehanteerd.
De standaard al zeer complete, steenwol geïsoleerde Glasbeek hoog temperatuuroven kan worden uitgevoerd met draai-, schuif- of hefdeuren en is op behoefte uit te breiden met zorgvuldig samengestelde opties om de hoog temperatuuroven nog beter op uw persoonlijke wensen af te stemmen

Lange levensduur
Achter iedere duurzame Glasbeek hoog temperatuuroven staat meer dan 100 jaar ervaring en ontwikkeling. Bij de fabricage worden uitsluitend de beste materialen gebruikt die garant staan voor een lange levensduur en minimale onderhoudskosten.
Energiezuinige warmtewisselaar
Een optimale warmte-overdracht wordt bereikt door het toepassen van een duurzame hoogrendement Glasbeek warmtewisselaar geconstrueerd van hoogwaardige, hittebestendige materialen met een groot verwarmd oppervlak.
Efficiënte branders
Krachtige microprocessoren sturen en controleren voortdurend het verbrandingsproces voor het hoogste rendement. Alle branders werken volautomatisch zijn makkelijk in bediening en onderhoud.
DDS – Dynamic Drive System
Het ventilator-motoraandrijfsysteem is voorzien van een geïntegreerde frequentieregelaar voor een gecontroleerde en variabel instelbare luchtsnelheid.
HPA – High Precision Airflow
De evenwichtig ingedeelde luchtkanalen in de oven zorgen voor een directe luchtstroom naar de producten en een gelijkmatige temperatuurverdeling in de oven.
Steenwolisolatie
Rockwool is een stevige, vormvaste steenwolisolatie die speciaal ontwikkeld is voor de thermische isolatie van Glasbeek ovenpanelen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen.
Comfortregeling
Deze regeling zorgt voor het automatisch opstarten en nakoelen van de oven en ventilatoren.
Fail-safe
Een Fail-safe thermostaat beveiligt de oven tegen een te hoge temperatuur.
Milieu
Voor elk ovensysteem leveren wij passende oplossingen voor energie en brandstofbesparende maatregelen.
PLC & Touchscreen
Zorgvuldig ontwikkelde oventechnologieën zijn op het Touchscreen te monitoren, te bedienen en te registeren in een overzichtelijk PLC-menu. Assistentie op afstand is met een internetaansluiting snel en gebruiksvriendelijk.