Taal kiezen:

Nieuwe elektrisch verwarmde kameroven bij Gerritsen van Groningen B.V.

Glasbeek Finish B.V. heeft in 2020 een nieuwe elektrisch verwarmde oven met PLC-besturing opgeleverd bij Gerritsen van Groningen B.V. Deze oven vervangt een 18 jaar oude gasgestookte oven, die niet meer paste binnen de duurzaamheidsplannen van Gerritsen van Groningen.

Van begin- tot eindproduct

Gerritsen van Groningen streeft voortdurend naar optimalisatie van productietechnieken en competenties. Het bedrijf beschikt over meer dan 50 jaar ervaring in de metaalindustrie, waarvan 40 jaar in natlakken en poedercoaten (met afmetingen tot wel 3.000 x 1.500 x 1.500 mm (lxbxh)). Door deze jarenlange ervaring realiseert Gerritsen van Groningen van begin- tot eindproduct kwalitatief hoogwaardige metalen producten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Om duurzamer te kunnen werken, heeft Gerritsen van Groningen naast een nieuw elektrisch verwarmde oven ook 73 zonnepanelen laten plaatsen. Bij mooi weer draait de oven hierdoor volledig op zonne-energie. De CO2-uitstoot wordt daarmee met wel 25% gereduceerd. Goed voor het milieu én de portemonnee!

Bedrijfsfilm

Gerritsen van Groningen en Glasbeek zijn al lang partners. In deze gezamenlijk bedrijfsfilm laten we graag de nieuwe installatie en de door ons in 2006 geleverde poederlakinstallatie, die al 15 jaar zonder problemen draait, zien. Dit geeft een mooi, compleet beeld van de werkzaamheden van Gerritsen van Groningen op het gebied van poedercoaten. In de film zie je:

  • het proces met de nieuwe elektrisch verwarmde oven met PLC-besturing (deel 1);
  • een poederlakinstallatie met o.a. een sproeitunnel, droogoven, poedercabine en zeer efficiënte A-kapmoffeloven (deel 2).

Wil je na het zien van deze film meer weten over onze ovens of lakinstallaties? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuwe elektrisch verwarmde kameroven bij Gerritsen van Groningen B.V.