Taal kiezen:

Oventoepassingen

Reguliere toepassingen

Glasbeek ontwerpt, produceert en monteert verschillende soorten ovens, waaronder: kamerovens, doorloopovens, bandovens en hoog temperatuurovens (tot 500°C). Dankzij modern industrieel design zet Glasbeek een nieuwe standaard in onze industrie.

Elk soort oven kan verschillende toepassingen hebben. Hieronder staan een aantal reguliere toepassingen van de Glasbeek ovens:

  • Moffelovens, ook wel poedercoatovens genoemd, voor het aangeleren en uitharden van poederlakken
  • Droogovens voor het drogen en uitharden van natlakken
  • Water-droogovens en droogstoven voor het drogen van producten na de chemische voorbehandeling
  • Hoog temperatuur ovens voor het aangeleren en uitharden van onder andere PTFE en Teflon coatings. Deze ovens worden onder andere gebruikt voor het coaten van bakblikken waarin Glasbeek met Chemours en ILAG samen werkt. Glasbeek is, mede door deze samenwerking, uitgegroeid tot een bedrijf dat wereldwijd 500⁰C ovens levert.

Speciale toepassingen

Daarnaast zijn er een aantal speciale oventoepassingen van de Glasbeek ovens:

  • Uithardingsovens zijn er voor het uitharden van composieten. Glasbeek is leverancier van ovens voor vele composiet-producenten, waaronder meerdere toeleveranciers in de vliegtuigbouw. Glasbeek heeft onder andere ovens ontwikkeld en geproduceerd voor het uitharden van de composiet brandstofbuizen van Airbus-vliegtuigen.
  • Uithardingsovens voor het drogen van kitten en kunststoffen. Glasbeek heeft in dit segment onder andere ovens ontwikkeld en geproduceerd voor het uitharden van kitten bij Voestalpine. Een specifiek productieproces is het uitharden van kit van Mercedes AMG motorkappen.

 

Lange levensduur
Achter iedere duurzame Glasbeek oven staat meer dan 100 jaar ervaring en ontwikkeling. Bij de fabricage worden uitsluitend de beste materialen gebruikt die garant staan voor een lange levensduur en minimale onderhoudskosten.
Energiezuinige warmtewisselaar
Een optimale warmte-overdracht wordt bereikt door het toepassen van een duurzame hoogrendement Glasbeek warmtewisselaar geconstrueerd van hoogwaardige, hittebestendige materialen met een groot verwarmd oppervlak.
Efficiënte branders
Krachtige microprocessoren sturen en controleren voortdurend het verbrandingsproces voor het hoogste rendement. Alle branders werken volautomatisch zijn makkelijk in bediening en onderhoud.
DDS – Dynamic Drive System
Het ventilator-motoraandrijfsysteem is voorzien van een geïntegreerde frequentieregelaar voor een gecontroleerde en variabel instelbare luchtsnelheid.
HPA – High Precision Airflow
De evenwichtig ingedeelde luchtkanalen in de oven zorgen voor een directe luchtstroom naar de producten en een gelijkmatige temperatuurverdeling in de oven.
Steenwolisolatie
Rockwool is een stevige, vormvaste steenwolisolatie die speciaal ontwikkeld is voor de thermische isolatie van Glasbeek ovenpanelen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen.
Comfortregeling
Deze regeling zorgt voor het automatisch opstarten en nakoelen van de oven en ventilatoren.
Fail-safe
Een Fail-safe thermostaat beveiligt de oven tegen een te hoge temperatuur.
Milieu
Voor elk ovensysteem leveren wij passende oplossingen voor energie en brandstofbesparende maatregelen.
PLC & Touchscreen
Zorgvuldig ontwikkelde oventechnologieën zijn op het Touchscreen te monitoren, te bedienen en te registeren in een overzichtelijk PLC-menu. Assistentie op afstand is met een internetaansluiting snel en gebruiksvriendelijk.